суботу, 18 листопада 2023 р.

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ У ЛІЦЕЇ

З наближенням Дня Цивільного захисту учні ліцею взяли активну участь у серії заходів,

спрямованих на підвищення рівня готовності до надзвичайних ситуацій та формування в них навичок безпеки. Один із ключових заходів включав у себе інтерактивні заняття у мобільному класі безпеки, що був організований спільно з працівниками Міністерства за надзвичайних ситуацій (МЧС).

Спеціалісти МЧС спільно з працівниками ювінальної поліції провели інтерактивні заняття, спрямовані на надання учням ключових знань та практичних навичок з управління надзвичайними ситуаціями. Ці заняття були організовані у формі діалогу та включали в себе ігрові сценарії, що дозволило учням не лише отримати теоретичні знання, але й адаптувати їх до реальних ситуацій.

Фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели домедичну підготовку для учнів ліцею. Під час цього заходу учні отримали практичні навички надання першої допомоги, ознайомилися з елементарними медичними процедурами та навчились розпізнавати симптоми невеликих і серйозних травм. Це дозволяє їм ефективно реагувати в ситуаціях, де швидка медична допомога є важливою.
Усі проведені заходи не лише забезпечують учням ліцею необхідними знаннями та навичками для ефективної дії в надзвичайних ситуаціях, але й формують в них відповідальне ставлення до власної та загальної безпеки. Готовність до дій в умовах небезпеки стає невід'ємною частиною освітнього процесу, а ініціативи, запроваджені ліцеєм, сприяють формуванню в учнів ключових компетентностей та громадянської відповідальності.
Наш клас взяв активну участь у цьому заході. Дякуємо організаторам і до нових зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар